kuskuso salotos

Kuskuso salotos su lašiša

Šis ruduo man buvo ilgas ir kupinas darbų, taip pat kitokios malonios veiklos. Todėl maisto reikalai liko nustumti į antrą planą. Pagrindinis tikslas – pavalgyti ir dar kuo greičiau, negaištant laiko prie puodų. Todėl ir naujų receptų pastarosiomis savaitėmis nebuvo tiek daug. Matot, kai būnu užsiėmusi, galvoje nelieka erdvės naujoms idėjoms.

kuskuso salotos

Bet šiek tiek laiko vis dėlto turėjau. Per šį laiką mano valgiaraštį papildė paprastos, lengvai ir greitai pagaminamos kuskuso salotos su lašiša. Šiame recepte, kaip ir saldžiųjų bulvių salotose, svarbų vaidmenį atlieka padažas. Kai pirmąkart jo paragavau vieno, pagalvojau: šakės, sugadins visas salotas! Vienas jis labai intensyvus, bet sumaišytas su švelniu kuskusu sukuria tobulą pusiausvyrą. Vėl aš apie pusiausvyrą. Bet gyvenime tai ir svarbiausia.

2 porcijoms reikės:

1 stiklinės kuskuso
200 g lašišos filė
saujelės šviežių krapų
saujelės žirnių daigų
grūstų juodųjų pipirų
jūros druskos
2 v. š. citrinų sulčių
2 v. š. garstyčių
alyvuogių aliejaus ir sviesto kuskusui

Lašišos filė pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais, patepkite alyvuogių aliejumi ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 190 C. Priklausomai nuo storio, kepkite apie 15–18 min. Patariu tiesiog patikrinti – jei žuvis lengvai suyra vos priliesta šakute, metas traukti lauk.

Pagal instrukcijas ant pakelio išvirkite kuskusą. Beje, aš sviesto nededu – visada pilu tik alyvuogių aliejų. Bet čia pagal skonį.

Virdulyje užvirinkite vandenį. Žirnių daigus nuplaukite, jei reikia, nuskabykite ir sudėkite į sietelį. Nuplikykite verdančiu vandeniu ir gerai nuvarvinkite.

Citrinų sultis sumaišykite su garstyčiomis. Krapus taip pat nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai sukapokite. Lašišą šakute arba pirštais sutrupinkite.

Paruoštą kuskusą sumaišykite su lašiša, nuplikytais žirnių daigais, krapais ir paruoštu padažu. Jei trūksta, pagardinkite druska bei pipirais. Patiekite lėkštėse.

kuskuso salotos

Man norėjosi, kad šitos salotos primintų vasarą, todėl ir įdėjau žirnių daigų. Švieži jie man pasirodė per aitrūs. Jei to nesibaiminate, galite jų ir neplikyti. Garstyčių padažas puikiai susigeria į kuskusą, dingsta jo aštrumas, lieka tik subtili foninė nata. Tai nėra rėksmingo skonio patiekalas, bet kartais, kai gyvenime visa kita rėkia (suprask, darbai, reikalai), bent virtuvėje reikia ramybės.

Receptą įkvėpė Serious Eats.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *