Skanūs ir sotūs pietūs – dukart orkaitėje iškeptos bulvės, įdarytos aromatingu įdaru.

Reikės:
4 didelių bulvių
pusės vidutinio dydžio poro
150 g kumpio (jautienos, kiaulienos ar vištienos – jums rinktis)
100 g fermentinio sūrio
150 g pievagrybių
raudonėlių
baziliko
druskos, pipirų
aliejaus kepti

Bulves kruopščiai nuplaukite, kad neliktų žemių, subadykite šakute ir sudėkite į kepimo skardą. Kepkite orkaitėje 50 min. Kol bulvės kepa, metas pasiruošti įdarą. Smulkiai supjaustykite kumpį, pievagrybius ir porą. Viską trumpai pakepkite keptuvėje. Pagardinkite pipirais, baziliku ir raudonėliais. Sutarkuokite sūrį.
Iškepusias bulves išimkite iš orkaitės, atvėsinkite ir kiekvieną perpjaukite pusiau. Išskobkite bulvių vidų. Į kiekvieną puselę pridėkite įdaro, apibarstykite sūriu ir pašaukite orkaitėn. Kepkite apie 15 min., kol išsilydys sūris. Mėgaukitės šiuo skaniu patiekalu. Be riebalų keptos bulvės su lupena – sveika ir maistinga, o porai – ne tik gausus vitaminų šaltinis, bet ir gardžiai kvepiantis priedas.