Kreminis vištienos troškinys

Gyvenime vis pasitaiko pokalbių apie metų laikus. Na, kas kam patinka. Man tai vasara, nes tada gimtadienisMan pavasaris, nes gamta atgyja, gražu; Oi, man irgi tik vasara, patinka karštis. Aš tokiuose pokalbiuose dažnai išsiskiriu, mat nors man, liepos vaikui, lyg ir turėtų patikti šiltasis metų laikas, iš tiesų neturiu mėgstamiausio sezono. Kiekvienas man savaip žavus, kiekvieno su nekantrumu laukiu. Štai vasarai ritantis į pabaigą aš jau svajojau, kaip žvarbiomis rudens dienomis, kai dangus aukštas aukštas, o lapų kilimas ant žemės storas ir šiugždantis, vaikštinėsiu su šunėku parke ir gėrėsiuosi, dūsausiu. Dabar medžiai jau veik visai pliki ir vis dažniau apima žiemos laukimas. Sniego vėpūtiniai, šilta krosnis troboj ir sotūs valgiai. Tokie kaip šis paprastas, bet maloniai gardus vištienos troškinys.

4 porcijoms reikės:

2 vištienos krūtinėlių (tų didžiųjų)
100 g rūkyto kumpio arba šoninės
1 nedidelio poro
4 česnako skiltelių
4 nedidelių bulvių
300 ml balto vyno
300 ml sultinio
1 v. š. garstyčių
200 ml grietinėlės
2 lauro lapų
1 a. š. čiobrelių
juodųjų pipirų, žiupsnelio bazilikų

Supjaustome kumpį (arba šoninę), vištieną, bulves ir porą. Sukapojame česnako skilteles. Puode kelias minutes pakepiname rūkytą mėsą ir smulkintus česnakus, sudedame vištienos gabalėlius ir dar šiek tiek pakepame. Jei trūksta riebalų, galima įpilti šlakelį aliejaus, nors man įprastai iš mėsos išsiskiria pakankamai taukų. Įberiame pipirų ir, jei pageidaujate, druskos. Tada į puodą keliauja bulvės ir porai. Įdedame čiobrelių, lauro lapus ir supilame vyną bei sultinį. Jei vyno nenorite naudoti, tiesiog įpilkite daugiau sultinio. Gerai išmaišome ir uždengiame puodą. Troškiname apie 10 min. Tada metas įdėti garstyčias bei grietinėlę. Vėl išmaišome ir troškiname, kol suminkštės bulvės (5–7 min.). Prieš patiekdami įberiame bazilikų.

Kreminis vištienos troškinys

Skanu, paprasta, šilta. Rudenį ir žiemą nieko daugiau ir nereikia. Be to, produktai paprasti, žemiški. Kartais pakanka visai nedaug… ir dienos akimirksniu tampa šiltesnės.

Kreminis vištienos troškinys

Receptas iš: Receptai šeimos savaitgaliui

5 comments

  • Simona parašė:

    O garstyčios nekarstelėjo? Esu girdėjusi, kad jų kaitinti ilgai negalima…

  • Ignė parašė:

    Ne, tikrai nekarstelėjo. Bet ilgai jos ten ir nekaito – tik kol bulvės suminkštėjo. Gal 10-15 min.

  • Asta parašė:

    Man būtent troškiniai yra toks rudeniškas, jaukus maistas, kai už lango šalta. Labai skaniai taviškis atrodo :) Pas mane šaldytuve laukia taip pat vištienos krūtinėlė, dar žiedinis kopūstas, keli pievagrybiai, dar šis bei tas… tai šiom dienom planuoju irgi kokį troškinuką, mm, o čia dar taviškis – taip puikiai atrodydamas – tik padidino mano norą :)

  • Pirmadienis parašė:

    “Puode kelias minutes pakepiname rūkytą kumpį, sudedame vištienos gabalėlius ir dar šiek tiek pakepame” aliejuje ar kaip čia? :)

  • Ignė parašė:

    Viskas priklauso nuo indo nelipnumo, kumpio riebumo ir noro pilti aliejų arba ne :) Aš nepyliau nė lašo – kumpis išskyrė šiek tiek riebalų, jų pakako.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *