keptos krevetės

Keptuvėje keptos krevetės

Štai koks sąskambis išėjo, kaip kukluksklanas koks. Bet kaip kitaip pavadinti šitą užkandį, kuris šiek tiek pasistengus gali virsti sočiu ir visapusišku patiekalu? Krevetės su sojų padažu, medumi ir sezamų aliejumi? Gremėzdiška, neekonomiška! Keptos krevetės? Bet šito recepto žavesys ir slypi tame, kad tereikia įkaitinti keptuvę, apčirškinti krevetes ir užpilti jas padažu! Todėl ir palikau tas tris K, tebūnie. Visą patiekalo grožį šiaip ar taip atskleidžia skonis. O šitaip paruoštos krevetės mūsų virtuvėje jau spėjo tapti sezono hitu!

2 porcijoms reikės:

150 g nuluptų žalių karališkųjų krevečių
1 a. š. saulėgrąžų arba rapsų aliejaus
smulkintų svogūnų laiškų

Pagardui:
0,5 cm imbiero šaknies
1 česnako skiltelės
2 a. š. sojų padažo
2 a. š. skrudintų sezamų aliejaus
1 a. š. skysto medaus

 

Pirmiausia paruošiame krevetes. Aš dažniausiai perku nedarinėtas, todėl prieš šitaip kepant patartina joms nusukti galvas, prakirpus kiautą nugaroje ištraukti virškinamąjį traktą (tą juosvą siūlelį) ir galų gale nulupti kiautus. Kad būtų skaniau valgyti (aš kažkada jau pasakojau, kaip man patinka valgyti rankomis), paskutinį kiauto narelį ir uodegėlę palieku – už jų patogu suimti.

Metas ruošti pagardą. Indelyje sumaišome sojų padažą, sezamų aliejų ir skystą medį. Įtarkuojame nuluptą imbierą ir išspaudžiame česnako skitelę. Gerai išmaišome.

Imame keptuvę ir ant didelės ugnies joje įkaitiname tą šaukštelį saulėgrąžų arba rapsų aliejaus. Kai šis įkaista, sudedame krevetes. Pakepame 1 min., apverčiame ir užpilame paruoštu pagardu. Krevetes kepame dar minutę ir greitai traukiame lauk. Patiekiame apibarstę smulkintais svogūnų laiškais.

keptos krevetės

Krevetės subtiliai salstelėjusios, šiek tiek limpančios prie rankų – tik sėdėk ir lukštenk! Tai, kaip minėjau, užkandis, bet šalia pagaminus salotų išeitų kuo puikiausi pietūs. Galima pasekti mano pavyzdžiu ir krevetes kartu su įvairiomis daržovėmis įvynioti į tortilijas. Dar vienas patarimas – pagardo pasidarykite dvigubai daugiau ir pusę jo panaudokite kaip mirkalą, jei norite ryškesnio skonio. Viskas, daugiau jokių patarimų, eime valgyti!

keptos krevetės

Receptas iš knygos Our Korean Kitchen, Orion Books, 2015

keptos krevetės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *