Orkaitėje keptos bulvės su lupena yra nepaprastai gardžios… O jeigu viską dar papildo sūrokas lašišos ir špinatų įdaras, dailiai “įtupdytas” į bulvikę… Mmm.. vienos gali ir neužtekti.

Reikės (4 porcijoms):
4 didelių bulvių
~200 g rūkytos lašišos
geros saujos šviežių špinatų
5 šaukštų neriebios grietinės
maltų baltųjų pipirų
šlakelio aliejaus

Taigi pirmiausia nuplauname bulves, subadome jas šakute ir šauname į orkaitę. Kepti reikia apytiksliai 50 minučių. Jei bulvikės mažesnės, užteks ir trumpiau. Tačiau svarbu, kad būtų iškepusios, nes jos daugiau kepamos nebus.
Kai bulvės bus beveik iškepusios, metas imtis įdaro. Lašišą riekia supjaustyti gana smulkiai, špinatus taip pat. Į įkaitintą aliejų dedame lašišą ir kiek pakepame, kol išsiskiria sultys. Tada dedame špinatus, mišinį kiek patroškiname. Galiausiai keptuvėn keliauja grietinė ir pipirai. Viskas išmaišoma ir pakaitinama pora minučių. Iškepusias bulves viršuje kryžmai įpjauname, kad įduba būtų didesnė, galima dalį bulvės iškrapštyti lauk. Į tas įdubėles įdedame po šaukštą lašišos. Kas liko – apipilame aplink. Ir mėgaujamės, mėgaujamės, mėgaujamės. Skanu, kiek sūru, o jau kepta bulvė… Kai likučius nusinešiau į darbą, bendradarbė negalėjo atsigėrėti, kaip gražiai atrodo. Iš tiesų, pastangų reikia nedaug, o efektas maksimalus.